Βρείτε μας:

Κων/νου Καραμανλή 65 Ελευθέριο - Κορδελιό,

Ωράριο λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00

Μεταβιβάσεις

Θέλετε να μεταβιβάσετε το όχημα σας; Γιατί να περιμένετε σε ουρές; Η σχολή μας αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την μεταβίβαση του οχήματός σας για λογαριασμό σας εώς και την τελική παραλαβή και παράδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας.

Δικαιολογητικά:
Ο πωλητής του αυτοκινήτου:
 1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 2. Την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και σε αντίγραφο.
 3. Αντίγραφο ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ).
 4. Βεβαίωση τελών από την εφορεία.
 5. Εξουσιοδότηση στη σχολή μας.

Σημείωση
Αν υπάρχει πάνω από ένας πωλητής κατά την μεταβίβαση, τότε πρέπει όλοι οι πωλητές να κάνουν εξουσιοδότηση στη σχολή μας, καθώς και να μας προσκομίσουν αντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων τους.

Ο αγοραστής του αυτοκινήτου:
 1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 2. Αντίγραφο του ΑΦΜ.
 3. Εξουσιοδότηση στη σχολή μας.

Όσον αφορά τις μεταβιβάσεις για τις εταιρίες χρειάζεται επιπλέον και το καταστατικό με τις τροποποιήσεις του, όπου αναφέρονται Δ.Σ., Διαχειριστές, Διάρκεια, Έδρα, Σκοπός (εταιρίες ΟΕ και ΕΕ) ή ΦΕΚ ίδρυσης και ΦΕΚ εκπροσώπων με τις τροποποιήσεις τους (εταιρίες ΕΠΕ και ΑΕ).
Η διαδικασία της μεταβίβασης ολοκληρώνεται, μόνο εφόσον ελεγχθούν τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Μεταφορών & Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας και εκδοθεί από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη ή του νέου κατόχου.

άδεια κυκλοφορίαςΆδεια κυκλοφορίας 1η όψη

άδεια κυκλοφορίας 2η όψηΆδεια κυκλοφορίας 2η όψη

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε:

 • Ισχύον ΚΤΕΟ (δελτίο τεχνικού ελέγχου) πρέπει να έχουν όλα τα οχήματα που έχουν συμπληρώσει 4 χρόνια από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας τους και τα οχήματα εισαγωγής.
 • Από τη στιγμή που θα καταθέσετε τα δικαιολογητικά ο αγοραστής οφείλει να ασφαλίσει το όχημά του για να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα.
 • Ζητήστε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη να σας δώσει, αν υπάρχουν και είναι σε ισχύ, την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) του οχήματος και φυσικά το πρωτότυπο ΚΤΕΟ (δελτίο τεχνικού ελέγχου).
 • Ο έλεγχος του οχήματος πριν την αγορά κρίνεται απαραίτητος. Εκτός από τον έλεγχο σε συνεργείο-φανοποιείο της εμπιστοσύνης σας, προσκομίστε το όχημα και σε κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ για εκούσιο έλεγχο. Ο έλεγχος αυτός θα σας βοηθήσει αφενός να πάρετε μια δεύτερη ανεξάρτητη και αντικειμενική γνώμη και αφετέρου να σας δώσει πληροφορίες από τα υπερσύγχρονα αυτόματα μηχανήματα του ΚΤΕΟ για την κατάσταση των υποσυστημάτων του οχήματος που πρόκειται να αγοράσετε, πληροφορίες που ίσως ο μηχανικός σας χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό να μην μπορεί να σας δώσει.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.