Βρείτε μας:

Κων/νου Καραμανλή 65 Ελευθέριο - Κορδελιό,

Ωράριο λειτουργίας

Δευ - Παρ: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00

Συμβουλές για τα ελαστικά του οχήματός σας

Παρακάτω θα δούμε ορισμένες συμβουλές για τα ελαστικά του οχήματός σας. Είτε είστε νέος οδηγός είτε ακόμα και παλαιότερος, καλό θα ήταν να γνωρίζετε κάποια θέματα που αφορούν τα ελαστικά.

Πριν ξεκινήσετε ένα προγραμματισμένο ταξίδι σας, καλό θα ήταν να ελέγχετε την κατάσταση των ελαστικών του οχήματός σας. Μην ξεχνάτε ότι είναι αυτά που σας κρατούν στο δρόμο, αφού έρχονται σε άμεση επαφή με το οδόστρωμα. Τα ελαστικά ουσιαστικά μεταφέρουν όλη την κινητική ενέργεια της μηχανής για την κίνηση του οχήματος. Εάν δεν είναι σε καλή κατάσταση, οι κίνδυνοι είναι πολλοί και σοβαροί.

Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης είναι από τις πιο βασικές ενέργειες, για την καλή λειτουργία τους αλλά και για έναν γρήγορο έλεγχο της κατάστασης τους.

Η ελλιπής πίεση σε κάποιον τροχό, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάποιο ξένο σώμα έχει εισχωρήσει στην επιφάνεια και κινδυνεύετε να μείνετε από λάστιχο στο δρόμο. Αυτό σημαίνει πως το ελαστικό χρήζει άμεσης επισκευής. Φροντίστε να είναι καλά φουσκωμένα και ελέγξτε την πίεση 1 φορά το μήνα ή ιδανικά μια φορά την εβδομάδα.

Πώς να Εντοπίσετε ποια είναι η Σωστή Πίεση Αέρα των Αυθεντικών Ελαστικών.

Η συνιστώμενη πίεση αέρα, αναγράφεται συνήθως στο βιβλιαράκι του οχήματος.

Επίσης, μπορεί να αναγράφεται είτε σε αυτοκόλλητο στο κολονάκι της πόρτας του οδηγού, στο μπροστινό ντουλαπάκι του οχήματος.
Ή ακόμα και στο εσωτερικό του καπακιού του ρεζερβουάρ καυσίμων.

Αν το αυτοκίνητό σας δεν διαθέτει πλακάτ, τότε συμβουλευτείτε την κατασκευάστρια εταιρεία του οχήματος, του ελαστικού ή τον έμπορο ελαστικών της περιοχής σας.

Το πλακάτ του κατασκευαστή, δίνει το μέγιστο φορτίο του οχήματος, την πίεση αέρα σε κρύο ελαστικό και τις διαστάσεις των ελαστικών που συνιστώνται. 

Για να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών σας:
Χρειάζεστε έναν στάνταρ εξοπλισμό γεμίσματος με αέρα, που είναι διαθέσιμος στα περισσότερα συνεργεία – σημεία πώλησης ελαστικών καθώς και στα βενζινάδικα.

ελαστικά